20. juuni 2007 kell 7:40

Börsikommentaar: General Electric on 400 miljardi ettevõte

Tänu General Electricu aktsia eilsele tõusule viie aasta kõrgeima tasemeni ületas ettevõtte turuväärtus 400 miljardi dollari ehk ligi 4,7 triljoni krooni joone.

Konglomeraadi aktsia hind tõusis 3,2 protsenti, 39,29 dollarini. Investorid spekuleerisid, et ettevõtte kasum võib kasvada seoses sel nädalal Pariisi lennushow’l teatavaks tehtavate lennukitellimuste võitmisega. Etetvõte toodab paljude teiste toodete ja osutatavate teenuste seas tsiviillennukitele mootoreid ning on maailma suurim lennukite liisinguteenuse pakkuja.

„Pariisi lennushow on näidanud suurt lepingute sõlmimise aktiivsust – suuremat, kui inimesed ootasid,“ ütles Huntington Asset Managementi fondijuht Peter Sorrentino Bloombergile. „GE aktsia on juba mõnda aega alahinnatud.“

Ühendriikide peamised aktsiaindeksid tõusid. S P 500 indeks tõusis 0,2 protsenti, 1533,70 punktini. Dow tööstuskeskmine tõusis 0,2 protsenti, 13 635,42 punktini. Nasdaq tõusis 0,01 protsenti, 2626,76 punktini.

Hetkel kuum