Eleri Lopp • 16 august 2007

Tallinn brittide hulgas populaarsem kui Rooma

Populaarse pubi Hell Hunt tegevjuht Andres-Andi Sarv ütles, et loodab pigem vähem britte näha. "Mis te ise arvate, kes üldjuhul on need briti turistid?" küsis Sarv irooniliselt. "Kuna neid kohti on linnas juba küllaga, kus lärmakalt aega veeta saab, siis meie eesmärk on pigem pakkuda atmosfääri, kus rahulikult istuda saaks."

Old Town Maestro'se hotelli tegevjuht Ene Truusa ütles, et brittide arv hakkab pigem vähenema. "Mina ei oleks nendes prognoosides positiivne," sõnas Truusa. "Poissmeeste voog hakkab suunduma pigem teistesse sihtpunktidesse, nagu näiteks Riiga," lisas ta.

L'ermitage Hotelli tegevdirektori Toomas Teevälja sõnul brittide külastatavus järgmisel aastal tõuseb. "Britid käivad meil stabiilselt," ütles Teeväli. Teevälja sõnul on brittide osakaal 10-15 protsenti. "Enamik on individuaalsed reisijad, leidub ka poissmeeste gruppe. Poissmehed külastavad meid rohkem talvel," rääkis Teeväli.

L'ermitage Hotellil briti poissmeestega probleeme ei ole. "Poissmeeste rühmad on natuke teistsugused kui teised ja teevad natuke rohkem lärmi, aga probleeme ei ole," sõnas Teeväli.

Opodo teatel on briti turistide hulgas lennud Tallinna 2008. aastal nõutuimad. Tallinnale järgnevad näiteks Accra Ghanas ja Porto Portugalist. Samuti ennustavad puhkusepakkujad suurt külastatavust Rooma, Veneetsiasse, Sevillasse, Bangkoki ja Hongkongi. Ka reisid Manilasse ja Bukaresti lähevad brittide seas üha populaarsemaks.

Populaarseid reise Kesk-Euroopasse põhjendatakse madalate lennuhindadega.

Opodo toob välja, et alates 2004. aastast, kui Eesti ühines ELiga, on Tallinn turistidele hästi kättesaadavaks muutunud.

Hetkel kuum