Toomas Truuverk • 13. september 2007
Jaga lugu:

Palun elektrit, härra Liive

Olen tüdinenud elektrikatkestustest. Kõik Äripäeva töötajad samuti. Loodan ja teen endast kõik oleneva, et Eesti Energia (EE) juhtide tegevusetus - ilmumata lehe näol - ühel hetkel Äripäeva lugejateni ei jõuaks. Eile jäi sellest puudu üks tund.

Äripäeva kontor asub ühe keskmiselt suure Euroopa linna südames, me elame 21. sajandil. Ometi on viimase 44 päeva jooksul tabanud meid juba 4 pikemat elektrikatkestust. Ajal, mil EE juht Sandor Liive käib Jordaania šeikidel külas või kempleb Leedu riigiga tuumajaama rajamise üle, alustame hommikut energiapalvega ja mõtleme väikeses mahus elektritootmise alustamisele.

Ma ei tea katkestuste põhjust. Ja see pole ka tähtis. Tahan, et katkestusi poleks ja kui tõesti kord kümne aasta jooksul üks juhtub, siis kõrvaldataks rike kibekiiresti.

Täna on minu appihüüetele kaks vastust. Võrguteenuse kvaliteedinõuded on täidetud - EE-l on majandus- ja kommunikatsiooniministri loal õigus meid etteteatamata vooluta hoida 10 päeva aastas, ette teatades veel 3 päeva. Teine vastus on halenaljakas. Kui Äripäeva haldusjuht helistas EEsse ja julges uurida, et millal ja kui kiiresti vool taastub, sai ta vastuseks, et ega EE kiirabi ei ole.

Loodan, et peaminister võtab oma programmi Eesti püsiva varustamise elektriga. Kui kehva maksukeskkonda on võimalik taluda ja sellega arvestada, siis puuduv elekter muudab ettevõtluse ja elu Eestis võimatuks.

Toomas Truuverk on Äripäeva peadirektori asetäitja

Jaga lugu:
Hetkel kuum