10. oktoober 2007 kell 14:01

Analüütik: käibe kasvu aeglustumine on normaalne protsess

Hansabank Marketsi analüütiku Pavel Lupandini sõnul vastasid Kaubamaja tulemused prognoosile, käibe kasvu aeglustumine on tema sõnul normaalne protsess.

"Tulemused Selveri ja Kaubamaja segmentides on head. Tulud automüügist pole küll nii tugevad, kuid tegemist on hooajalise kõikumisega. Neljanda kvartali automüük peaks tulema parem. Kokkuvõttes vastasid 9 kuu tulemused meie aastaprognoosile," kommenteeris Lupandin.

"Majanduskasv aeglustub, seda on erinevad analüütikud viimaste kuude jooksul pidevalt korrutanud. See mõjutab jaemüüjaid, kuid Tallinna Kaubamaja müük tuleb peamiselt Salveri supermarketitest. Inimesed ostavad alati süüa, ka halvematel aegadel, nad ostavad võibolla vähem kallimaid tooteid nagu telekad ja autod. Kuid see on täiesti normaalne protsess. See võib seletada ka Tallinna Kaubamaja käibe kasvu aeglustumist," märkis Lupandin.

Hetkel kuum