6. november 2007 kell 13:16

Maksumaksjad plaanivad õiguskantsleri poole pöörduda

Maksumaksjate liidu tegevjuht Õnneli Varend ütles, et töötuskindlustusmaksed lähevad nende hinnangul põhiseadusega vastuollu ning ta lubas õiguskantsleri poole pöörduda.

Varend ütles täna, et töötuskindlustusmaksete kogumine senisel tasemel pole veenvalt põhjendatud. "Veenvale ja kaalukale argumendile ei saa vastu olla," märkis Varend. "Saame aru, et majandus jahtub ning makstavad hüvitised võivad suureneda, kuid otsust põhjendavaid analüüse pole."

Varendi sõnul võiksid maksumaksjad töötuskindlustusmaksete praeguse määraga nõustuda, kui hüvitise saajate ring laieneks. Hetkel ei maksa töötukassa kollektiivse koondamise hüvitist, kui ettevõttes töötab vähem kui viis inimest. Mingit hüvitist pole loota, kui lahkuda töölt omal soovil või poolte kokkuleppel, ehkki kõigi töötajate palgast on kindlustusmakseid maha arvatud.

"Igal juhul peaks olema tasakaal," kommenteeris Varend, "praegune olukord on meie hinnangul põhiseadusvastane. Kui midagi ette ei võeta, pöördume kindlasti õiguskantsleri poole."

Hetkel kuum