Peeter Teder • 6. november 2007 kell 22:00

Vestas rallis täidega

Euroopa börsidel lõi eile laineid maailma suurima tuulegeneraatorite tootja Vestas Wind Systemsi aktsia, mis rallis 13 protsenti ja maksis 504 Taani krooni.

Vestas raporteeris analüütikute ootusi ületanud III kvartali majandustulemustest ja tõstis järgmise aasta prognoose. Tuulegeneraatorite tootja puhaskasum ulatus 66 mln euroni (1,03 miljardi kroonini), analüütikud olid samal ajal ennustanud 60 mln eurost kasumit. Vestas teatas ka, et järgmise aasta kasumiootus on veerandi võrra suurem tänavusest.

Teistest aktsiatest olid kaalukamad tõusjad BHP Billitoni, Commerzbanki ja Swiss Re aktsiad. BHP Billitoni aktsia tegi 3,5protsendilise hüppe, makstes 1759 Briti penni. BHP aktsiat toetas vase ja tina hinna tõus. Commerzbanki aktsia tõusis 3,2 protsenti ning maksis 28,05 eurot. Pank teatas 56protsendilisest kolmanda kvartali kasumi kasvust ning tegevjuhi väljavahetamisest. Swiss Re aktsia kosus 1,8 protsenti ja maksis 103,60 Šveitsi franki. Firma kasum küll kahanes, kuid ületas siiski analüütikute ootusi.

USA aktsiaturud alustasid eilset päeva rahulikumalt, kuid ikkagi tõusuga: indeksid kosusid 0,4 kuni 0,6 protsenti. Kerkimist vedasid kütusekompaniide Exxon Mobili ja ConocoPhillipsi aktsiad.

Hetkel kuum