Peeter Teder • 7. november 2007 kell 22:00

Harju Elektri tulemused üllatasid

Tallinna börsilt käis eile üle kerge elevusevari, kui Harju Elekter avaldas oma kolmanda kvartali majandustulemused.

Harju Elektri puhaskasum kasvas võrreldes möödunud aastaga 77 protsenti ja emaettevõtte aktsionäridele kuuluv kasumiosa peaaegu kahekordistus, ulatudes 19 miljoni kroonini. Firma aktsia reageeris tulemustele leebe tõusuga, kerkides päeva lõpuks 2,4 protsenti. Väärtpaber maksis börsi sulgemisel 52,89 krooni (3,38 eurot) ja selle käive ulatus 1 miljoni kroonini.

Võimalik, et korralikum tõus tuleb Harju Elektri puhul alles täna. Tõsi, turul on küll ka müüjad olemas ja turu üldine sentiment on pehmelt öeldes mittemidagiütlev, aga lootust igatahes on. Usun, et Harju Elekter raporteerib aastatagusest oluliselt parematest tulemustest veel kolm kvartalit.

Suurim tõusja oli eile siiski Eesti Ehituse aktsia, mis liikus 2,8 protsenti üles ning maksis 79,64 krooni (5,09 eurot). Ehitusfirma aktsia käive oli 2,6 miljonit krooni. Ka Eesti Ehitus on raporteerinud headest tulemustest. Ka selle firma puhul paistab tegevus kulgevalt suhteliselt stabiilselt. Aga nagu ka Harju Elektri juures, tekitab siin küsimärke üldine segane olukord turul.

Enim kukkus Baltika aktsia, kaotades oma väärtusest 4,2 protsenti. Baltika aktsia maksis börsi sulgemisel 71,97 krooni (4,60 eurot) ja seda osteti-müüdi 0,7 miljoni krooni eest. Baltika aktsia kiire kasv on aeglustunud ning liiga kõrgeks aetud ootused maksavad nüüd kätte.

Börsi kogukäive oli suhteliselt väike, 19,3 miljonit krooni. Äripäeva indeks alanes 0,6 protsenti ning oli 2211,22 punkti.

Hetkel kuum