Peeter Teder • 27. november 2007 kell 22:00

Tallink kõikus ühe euro piires

Tallinna börsil pendeldas täna 1 euro (15,65 krooni) taseme piires Tallinki aktsia, sukeldudes teist päeva järjest korraks ka sellest tasemest allapoole.

Väärtpaber sulgus siiski 1,9 protsenti miinuses 15,96 krooni (1,02 euro) tasemel. Tallinki aktsia käive ulatus 7,9 miljoni kroonini. Tallink teatas täna, et firma suuromanik Infortar on suurendanud oma osalust firmas 40 protsendile. Varem kuulus Infortarile 39,1 protsenti aktsiatest.

Paistab, et Tallinki kasu-miprognoos ja juhtide aktsiaostud pole suutnud firma aktsionäre veenda. Võib-olla on neil meeles 97. aasta, mil Ain Hanschmidti juhitud Ühispank tegi 300-miljonilise kasumiprognoosi ja vahetult enne aasta lõppu "korrigeeris" selle 210 miljonile kroonile.

Minu arvates muretsevad Tallinki juhid üleliia aktsia käekäigu pärast. Nad peaksid rohkem keskenduma firma kvaliteetsele juhtimisele, mida praeguses majanduskeskkonnas on hädasti vaja. Igatahes kujuneb alanud majandusaasta Tallinkile enesetõestuse aastaks.

Absoluutselt suurim kukkuja oli teist päeva järjest Merko Ehituse aktsia, kaotades päevaga 5,6 protsenti oma väärtusest. Merko aktsia maksis börsi sulgumisel 233,13 krooni (14,90 eurot) ja seda osteti-müüdi 0,5 miljoni krooni eest.

Suurima käibega oli Starmani aktsia, millega registreeriti tehinguid 68 mln krooni väärtuses. Starmani aktsia hind jäi muutumatuks, püsides 89,97 krooni (5,75 euro) tasemel.

Börsil oli 12 langevat aktsiat ja kolm tõusvat, ülejäänud aktsiate hind jäi muutumatuks. Börsi kogukäive ulatus 134 miljoni kroonini.

Hetkel kuum