Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ehitajate aktsiad kõikusid kõvasti

  Tallinna börsil kõikusid eile kõvasti ehitusfirmade Merko Ehituse ja Eesti Ehituse aktsiad.
  Merko Ehituse aktsia käis päeva sees ära 7 protsenti miinuses, tõusis siis kergesse plussi, kuid lõpetas päeva väikesemahuliste tehingute mõjul 6 protsenti eilsest sulgemishinnast allpool. Ehitusfirma aktsia sulgus 219,05 krooni (14 euro) peal ja väärtpaberi käive ulatus 0,7 miljoni kroonini.
  Merko Ehitusele on saatuslikuks saanud eelmisel reedel pärast börsipäeva avaldatud majandustulemused. Need kukutasid aktsiat juba kolmandat päeva järjest.
  Eesti Ehituse aktsia käis päeva sees ära 5 protsenti eilsest sulgemishinnast allpool ning lõpetas päeva ühe keskmise mahuga tehingu toel 1,2 protsenti miinuses. Selle ehitusfirma aktsia lõpetas päeva 75,73 krooni (4,84 euro) tasemel ja aktsia käive oli samuti 0,7 miljonit krooni.
  Ehitusfirmade aktsiate hinnalanguse taga on jätkuvalt kinnisvarasektori madalseis, mis puudutab eriti elamuehitust. Merko on selles osas rohkem haavatav kui Eesti Ehitus. Eesti Ehituse portfell on rohkem rajatistega tasakaalus ja elamuehituse osa hoonete ehituses jääb viiendiku kanti. Kuid kindlasti puudutab kinnisvarasektori jahenemine ka Eesti Ehitust. Samas on ehitusfirmade aktsiate hinna ja kasumi (ehk P/E) suhted juba üsna atraktiivsed. Usun, et poole aasta jooksul nende aktsiate hinnad stabiliseeruvad ja hakkavad taas kosuma.
  Suurima käibega oli börsil Olympic EG aktsia, millega registreeriti tehinguid 14,3 miljoni krooni väärtuses. Olympicu aktsia kerkis 1,7 protsenti ja maksis 57,42 krooni (3,67 eurot).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.