Ehitajate aktsiad kõikusid kõvasti

Peeter Teder 29. november 2007, 00:00

Tallinna börsil kõikusid eile kõvasti ehitusfirmade Merko Ehituse ja Eesti Ehituse aktsiad.

Merko Ehituse aktsia käis päeva sees ära 7 protsenti miinuses, tõusis siis kergesse plussi, kuid lõpetas päeva väikesemahuliste tehingute mõjul 6 protsenti eilsest sulgemishinnast allpool. Ehitusfirma aktsia sulgus 219,05 krooni (14 euro) peal ja väärtpaberi käive ulatus 0,7 miljoni kroonini.

Merko Ehitusele on saatuslikuks saanud eelmisel reedel pärast börsipäeva avaldatud majandustulemused. Need kukutasid aktsiat juba kolmandat päeva järjest.

Eesti Ehituse aktsia käis päeva sees ära 5 protsenti eilsest sulgemishinnast allpool ning lõpetas päeva ühe keskmise mahuga tehingu toel 1,2 protsenti miinuses. Selle ehitusfirma aktsia lõpetas päeva 75,73 krooni (4,84 euro) tasemel ja aktsia käive oli samuti 0,7 miljonit krooni.

Ehitusfirmade aktsiate hinnalanguse taga on jätkuvalt kinnisvarasektori madalseis, mis puudutab eriti elamuehitust. Merko on selles osas rohkem haavatav kui Eesti Ehitus. Eesti Ehituse portfell on rohkem rajatistega tasakaalus ja elamuehituse osa hoonete ehituses jääb viiendiku kanti. Kuid kindlasti puudutab kinnisvarasektori jahenemine ka Eesti Ehitust. Samas on ehitusfirmade aktsiate hinna ja kasumi (ehk P/E) suhted juba üsna atraktiivsed. Usun, et poole aasta jooksul nende aktsiate hinnad stabiliseeruvad ja hakkavad taas kosuma.

Suurima käibega oli börsil Olympic EG aktsia, millega registreeriti tehinguid 14,3 miljoni krooni väärtuses. Olympicu aktsia kerkis 1,7 protsenti ja maksis 57,42 krooni (3,67 eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing