Eesti ei anna rootslastele Baltic Inkasso kolmandat juhti välja

Agnes Ojala 02. jaanuar 2008, 14:36

Inkassofirma Baltic Inkasso üks rootslasest
juht on seni pääsenud maksupettuste ja inkassoseaduse rikkumise süüdistusega
kohtu ette astumisest, kuna Eesti ei anna meest Rootsile välja.

Nüüd kardavad Rootsi ametivõimud, et Eestist võib saada pelgupaik ettevõtetele, mis tegelevad illegaalse võlgade sissenõudmisega ning teiste Rootsi vastu suunatud kuritegudega, kirjutas Svenska Dagbladet.

Novembri alguses andis Eesti Rootsile välja kaks rootsi ettevõtjat. Mehi otsiti Rootsis taga raskete maksupettuste ja üht ebaseadusliku võlgade sissenõudmise tõttu. Kolmas, kes vahistati hiljem, on seni välja andmata.

Euroopa Liidus annab riik, kus kuriteos kahtlustatavad arreteeritakse, kahtlusalused ilma lisapõhjuseid küsimata teisele, süüdistavale riigile üle.

Eesti aga ei nõustu meest välja andma, öeldes, et ei aktsepteeri Euroopa vahistamisorderit täielikult. Ebaseaduslik võlgade sissenõudmine on kuritegu nii Eestis kui ka Rootsis. Rootsis on sellise kuriteo eest maksimaalne karistus aastane vabadusekaotus. Siin aga kehtib reegel, et karistus peab olema enam kui üks aasta, vastasel korral kahtlustatavat välja ei anta.

Nii ongi tekkinud olukord, kus kolmas Baltic Inkassoga seotud mees võib vabalt ringi liikuda seni, kuni ta ei astu Rootsi pinnale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2008, 14:29
Otsi:

Ava täpsem otsing