Postimehe ajakirjanikud reisivad ettevõtete kulul kolm korda aastas

02. jaanuar 2008, 16:28

Postimehe peatoimetaja Merit Kopli enda
sõnul väga positiivselt firmade kulul reisimisse ei suhtu, praegu reisivad
Postimehe ajakirjanikud firmade kulul umbes kolm korda aastas.

„See otsus on igati kiiduväärt,” kommenteeris Kopli Äripäeva otsust keelata ajakirjanikel ettevõtete kulul reisimine. Sellest aastast ei lase Äripäev enam firmadel hüvitada ka auto- või tehnoloogiaajakirjanike komandeeringukulu.

Kopli möönis, et ta väga positiivselt ei suhtu sellesse, et ajakirjanikud reisivad ettevõtete kulul, aga nii radikaalset lähenemist nagu Äripäev Postimees hetkel ei kaalu. „Olen kaalunud, et lõpetaks selle üldse ära. Aga praegu veel seda otsusta ma tee,” ütles ta, lisades et ta ei näe sellises reisimises suurt probleemi.

Praegu reisivad ettevõtete kulul Postimehe auto- ja reisirubriigi ajakirjanikud. „Me jälgime, et selliste artiklite puhul oleks adekvaatne info. Reisi- ja autofirmad teavad, et mingit üleüldist kiitmist ei tule. Samuti on artikli all kirjas, et ajakirjanik lendas ettevõtte kulu,” selgitas Kopli.

Postimehe peatoimetaja sõnul toimub selliseid reise haruharva: autoajakirjanikel on umbes kaks reisi aastas ja reisiajakirjanikel üks reis.

Kopli peab esmatähtsaks lugejate informeerimist. „Kui tehakse uus reis, on lugejal hea teada, mis teda seal ees ootab,” ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2008, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing