8. jaanuar 2008 kell 12:55

Pärsia lahe riikides puhkesid õitsele äripettused

The Arabian Business kirjutas täna, et Pärsia lahe riikides on finants- ja kinnisvarapettused viimase kolme aastaga rohkem kui kahekordistunud.

Pettustest tekkinud kahju maht ületab 45 miljoni dollari piiri. Rahvusvahelise audiitorfirma KPMG uuring näitas, et 40% piirkonna firmadest nägid hoogustunud pettusi oma äri suurima ohuna, vahendas Araabia Ühendemiraatide päevaleht Emirates Business täna.

KPMG partner Colin Lobo ütles, et Pärsia Lahe riikides on viimasel ajal hüppeliselt kasvanud eelkõige finantspettused ja pettused kinnisvarasektoris. Mõlemad pettused on tihedalt seotud Pärsia lahe äärse majandusbuumiga.

90% valgekraede pettusi pannakse araabia maades toime ettevõtete enda töötajaskonna poolt. Kaks kolmandikku pettustest langeb tippjuhtide ning keskastme juhtide arvele. Uuringus osales üle 300 Pärsia lahe ääres tegutseva ettevõtte.

Hetkel kuum