Priit Põldoja lahkub Hansapangast

Agnes Ojala 22. jaanuar 2008, 11:41

Hansapank Eesti peadirektor Priit Põldoja
lahkub veebruaris Hansapangast, asudes partnerina tööle Indrek Rahumaa juhitavas
investeerimisfirmas Alta Capital Partners.

Põldoja ameti võtab üle praegune Hansapank Eesti juhtkonna liige ja ettevõtete panganduse juht Priit Perens.

„Hansapangas töötatud ligi 10 aastat on olnud tohutult väärtuslikud ja tegusad. On olnud suur õnn ehitada Baltikumi juhtivat panka koos äärmiselt tugeva ja võimeka meeskonnaga,” lausus Põldoja. „Kaalusin valikut põhjalikult ning otsus asuda uuele töökohale oli seotud eelkõige sellega, et kui minu tänane amet annab vabad käed tegelemaks kohaliku äri juhtimisega, siis Alta Capitali pakkumine võimaldab enam tegutseda ka kapitaliturgude suunal.”

Priit Põldoja asus Hansapanka tööle 1998. aastal. Hansapank Eesti peadirektorina on ta töötanud alates 2005. aastast, olles enne seda Hansapangas ametis olnud ka nii investeeringute divisjoni juhina kui jaepanga juhina.

„Hindan Priidu panust ja saavutusi väga kõrgelt. Loomulikult on kahju, et meeskonnast lahkub tugev juht ning ekspert, saan aga ka hästi aru Priidu soovist end uues olukorras proovile panna,” kommenteeris Hansapanga juhatuse esimees Erkki Raasuke Põldoja otsust. „Mul on väga hea meel, et maja sees leidus vääriline järglane Eesti juhi positsioonile. Priit Perens on pikaajalise kogemusega pankur ning üks Hansapanga Grupi tänastest edukamatest tippjuhtidest,” lisas ta.

Priit Perens töötab Hansapangas alates 2002. aastast. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusküberneetika erialal. Perensi ameti ettevõtete panganduse juhina võtab tema asumisel uuele positsioonile üle Hansapanga ettevõtete panganduse kõrgendatud äririski juhtimise osakonna juht Artjom Sokolov.

Esita kohe oma küsimus Priit Põldojale!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing