ÄP fototoimetus • 27. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Tallinki kasum vajus kivina põhja

Tallinki esimese kvartali kasum oli 2,6 miljonit krooni, eelmise majandusaasta sama perioodi kasum oli 114,6 miljonit krooni.

Müügikäive vähenes 1,9%, olles esimesel kvartalil 2,92 miljardit krooni, eelmine sama perioodi müügikäive oli 2,976 miljardit krooni. Müügitulu vähenemine tulenes peamiselt väiksemast reisijate arvust, mis oli mõjutatud madalamast müügitöö võimsusest uue broneerimissüsteemi juurutamise üleminekuperioodil, teatas ettevõte börsile.

Lisaks avaldasid kontserni kasumile negatiivset mõju kõrged kütusehinnad ning intressid. Võrreldes eelmise majandusaasta esimese kvartaliga olid kütusekulud ligi 110 miljoni krooni võrra suuremad.

Möödunud aasta novembri keskpaigas avaldatud analüüsis ootas Hansabank Markets Tallinki käimasoleva majandusaasta (sept 2007- aug 2008) müügimahu kasvu 11,91 miljardilt 12,56 miljardi kroonini (+5,5%). Samas oodatakse aastakasumi vähenemist 1,05 miljardilt 1,02 miljardi kroonini.

Vaatamata kasumi 98% kahanemisele peab Tallink kõrgete kütusehindade ja intressimäärade ning uue broneerimissüsteemi käivitamise olukorras esimese kvartali tulemust pigem positiivseks. "Meie peamiste liinide marginaalid ja mitmed võtmenäitajad, kaasa arvatud käive reisija kohta, on suurenenud," selgitas ettevõte.

Tallinki aktsia lõpetas reedel Tallinna börsil 0,88 eurol (13,77 kroonil), mis on laevanduskontserni väärtpaberi madalaim sulgemistase pärast 2006. aasta juunikuud. Sel aastal on Tallinki aktsia odavnenud enam kui 16 protsendi võrra.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas