Kraft: eraisikute hoiuseportfell kosus mullu pea neljandiku võrra

18. veebruar 2008, 14:35

Nordea Panga juht Vahur Kraft ütles, et
inimesed teadvustavad üha enam säästmise ja investeerimise olulisust ning
mullusega võrreldes kosus Nordea eraisikute hoiuseportfell 2007. aastal pea
neljandiku võrra.

„Kui rääkida värsketest trendidest tänases majandusruumis, siis pigem on kliendid üha enam teadvustamas säästmise ja investeerimise olulisust,“ ütles Kraft.

„Seda fakti ilmestab hästi näiteks see, et mullusega võrreldes kosus Nordea eraisikute hoiuseportfell 2007. aastal pea neljandiku võrra. Säästetakse peamiselt nii laste hariduse, enda täiendamise ja ümberõppe eesmärgil ning kahtlemata mõtlevad inimesed üha enam ka ette, soovides end varustada puhvriga ettenägematute olukordade tarvis,“ rääkis ta.

Kraft märkis, et nii nagu majandus on tsükliline, erinevad erinevatel ajaperioodidel ka laenamise ja säästmise trendid. „Kuigi võib õnneks öelda, et tänases majandusruumis on tegemist süveneva trendiga, võiks ettemõtlevate säästjate ja investeerijate osakaal olla muidugi veel suurem,“ lisas ta.

„Üldiselt on eraisikute laenude kasvutempo raugenud, mis on selge märk nii konservatiivsemast laenamisest kui nõudluse vähenemisest, mis tuleneb inimeste ettevaatlikumast finantsplaneerimisest. Käesolevaks aastaks võib eraisiku laenude osas oodata ligikaudu 15-20% tõusu,“ rääkis Kraft.

Norde Panga 2007. aasta majandustulemuste järgi oli panga laenu- ja liisinguportfelli maht detsembri lõpuks 29,7 miljardit krooni, mis tähendab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 51%list tõusu. Hoiuseportfelli maht kasvas eelmise aastaga võrreldes 17% ning oli aasta lõpuks 8,3 miljardi krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2008, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing