Piletita sõit võib lõppeda arestikambris

25. veebruar 2008, 19:30

Seni pealinna sõidujäneste suhtes
rakendatud rahatrahvi kõrval plaanib linn krooniliste rikkujate puhul hakata
taotlema ka aresti kohaldamist, kuna rahatrahvid jäävad sageli lihtsalt
maksmata, teatas Tallinna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul võivad tulevikus pealinna ühistranspordis piletita reisinud inimesed sattuda arestikambrisse. "Tahame sellise käiguga anda sõnumi kõigile neile inimestele, kes leiavad, et teiste kulul sõitmine on aktsepteeritav, et selline tegevus võib lõppeda arestikambris."

Karistusseadustik sätestab, et kui süüdimõistetu ei tasu talle mõistetud rahatrahvi, asendab kohus selle arestiga või süüdimõistetu nõusolekul üldkasuliku tööga.

Mutli sõnul oleks äärmiselt ebaõiglane korralike ja ausate linnakodanike suhtes, kui me antud valdkonnas töövõtteid ei karmistaks. "Tulenevalt seadusest on rahalise karistuse arestiga asendamise korral aresti alammäär kümme päeva," rääkis Mutli. "Loomulikult saab arest olla viimane vahend, mis järgneks sellele, kui kõik teised võimalused on end ammendanud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2008, 19:08
Otsi:

Ava täpsem otsing