Lätlased protsestivad Merko vastu rahvusraamatukogu ehituskonkursil

Hille Tressum 27. veebruar 2008, 10:31

Läti läbipaistva ühiskonna eest võitlev
organisatsioon Delna protesteerib Läti valitsuse otsuse vastu võimaldada Eestis
korruptsioonikahtluse alla langenud Merko Ehitusel osaleda Läti suurimas
arendusprojektis, milleks on rahvusraamatukogu ehitus.

Organisatsiooni Delna aktivistid on vastu Läti valitsuse otsusele lubada Merko Ehitusel ja tema tütarettevõttel Merks edasi konkureerida Läti suurima kinnisvaraarendusprojekti rahvusraamatukogu ehituses, vahendas BizNews.lv. Riigihanke maksumus on ligi 235 miljonit eurot (ligi 4 miljardit krooni).

"Ehitusettevõte Merko Ehitus on segatud Eestis suurde korruptsiooniskandaali. Varem on ettevõtte loobunud ehituskonkursil osalemisest," kirjutas organisatsioon oma pöördumises Läti peaministrile Ivars Godmanisile.

Delna juhib ametnike tähelepanu sellele, et seoses Eestis aset leidnud sündmustega võib korruptsioonikahtluse vari langeda ka rahvusraamatukogu projektile. See aga kahjustab Läti riigi mainet ning kodanike usaldust valitsuse suhtes.

Organisatsioon soovitab Läti peaministril Ivars Godmanisel nõuda Merko Ehituselt, Merksilt ja Eesti õiguskaitseorganitelt kogu informatsiooni maadevahetusskandaali süüdistuste kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. February 2008, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing