Parts: meie eripärasid mõistetakse

Mariliis Pinn 28. veebruar 2008, 18:23

Kuigi majandus- ja kommunikatsiooniminister
Juhan Partsi sõnul oli täna alles tutvustav arutelu, mõistab Euroopa Eesti
seisukohti.

Täna osales majandus- ja kommunikatsiooniminister Euroopa Liidu transpordi, telekommunikatsiooni ja energeetika nõukogu istungil Brüsselis, kus ta esitas Eesti ametlikud seisukohad kliimaküsimuste ja taastuvenergia meetmepaketi kohta.

„Täna oli seisukohtade tutvustamine. Üldiselt meie teatud eripärsid mõistetakse,“ kommenteeris Parts Brüsseli istungit.

„Meie seisukohad ei ole ilu pärast, vaid lähtuvad Eesti huvidest. Oluline on, et energia julgeolek ei kujuneks Trooja hobuseks,“ lisas ta. Partsi sõnul peab osa põlevkivienergiale eraldatud kvoodist jääma tasuta ja see tuleks võrdsustada tööstusega.

Samas lisas ta, et arutelu on veel algfaasis ja teemade ring on väga lai hõlmates süsihappegaasi kaubandust, biokütuseid ja taastuvenergiat. „Kindlasti ei tohi mõjud olla negatiivsed ja ei tohi kannatada konkurentsivõime,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2008, 18:23
Otsi:

Ava täpsem otsing