Siimann: me tahaksime väga Rahnuga rääkida

28. veebruar 2008, 17:13

Eesti Olümpiakomitee presidendi Mart
Siimanni sõnul esindab tahaks komitee Kristjan Rahnuga väga rääkida, kuid pole
õnnestunud sportlasega kontakti saada.

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann rääkis täna Raadio 2-e saates „Kõik puhuvad!“ lõbumajaäris süüdistatava kümnevõistleja Kristjan Rahnu toetusrahade peatamise ja olümpiakandidaatide hulgast välja arvamise põhjustest.

Siimanni sõnul esindab sportlane elukutset, kus on tähtis aus mäng: „Me tahaksime väga temaga rääkida. Piisaks inimlikust suhtlemisest. Olen talle mitmeid kordi helistanud, kuid pole saanud kontakti.”

„Vaadakem asja laiemalt. Kui kohtunikule esitatakse kahtlustus altkäemaksu võtmises, kas siis kohtunik võiks jätkata tegevust kuni ta kohtus süüdi või süütuks tunnistatakse, või on otstarbekas, et tema tegevus kohtunikuna peatatakse? Või liiklusinspektor, kellele esitatakse kahtlustus kuriteos. Kas liiklusinspektor peaks jätkama tööd, kuni mitmete kuude järel tuleb otsus kohtust. Sarnane olukord on ka sportlastega - me ei süüdista, aga me peatasime tema rahastamise,“ selgitas Siimann, kelle sõnul tegutseti viivitamatult, sest info pärines ametlikust allikast, mitte kollasest ajakirjandusest.

EOK juht Siimann pole nõus, et Olümpiakomitee reetis Kristjan Rahnu. „Me ei ole tema selja tagant ära läinud, me soovime temaga kontakti. Kristjan ei ole meiega suhelnud, kuid meie tahaksime suhelda küll. Kordan veelkord, et sportlane on eeskujuks, ja praegu ei ole meil informatsiooni, et kahtlustused on ümber lükatud,“ lisas Mart Siimann.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2008, 17:12
Otsi:

Ava täpsem otsing