Spordifanaatikust ettevõtjad ühinesid tuulemastivastase protestiga

18. märts 2008, 15:29

Pahaste lohesurfarite ridadega on liitunud
veelgi enam spordifanaatikutest ettevõtjaid.

Spordifanaatikud kurjustavad tuuleenergeetikutega, kuna on rikutud surfajate lõbu Hiiumaal Ristnas hiiglasliku tuulemõõtmismastiga.

Kinnivaramehest surfar Ollino ühineb protestijatega

Pärnus kinnisvaraäriga tegeleva lohesurfi tipptegija Olavi Ollino sõnul kujutab mast endast ohtu eelkõige õppijatele ja harrastajatele: "Ühinen enamiku surfajate arvamusega, et seda masti oleks võimalik teise kohta panna. Mõistetamatu, miks just sinna. Ei poolda sellist valikut, kus riske kunstlikut tõstetakse. Juhus on pime," jäi Ollino kommenteerides napisõnaliseks.

Loheinstruktor Ahun: Trossid on tõmmatud kõige magusama koha peale!

See jurakas keset selget, ilusat randa on mitte ainult surfarite, vaid ka kauni paradiisiranna vaate tapja, nendib Surfhouse'i loheinstruktor Indrek Ahun. "Ei kujuta ette, kuidas seal nüüd Eesti esivõistlusi pidada saab! Olen ise võistluste korraldamisega seotud ja olukord on pehmelt öeldes muretsema panev kogu lohesurfi harrastavale kogukonnale," lausub Ahun, kelle surfarist poeg praegu Mallorcal omale olümpiapääset välja püüab võidelda.

Lohesurfar Sinikas: nüüd võib kõike juhtuda...

Tartu Extreme Spordi asutaja Ain Sinikas paljastas aripaev.ee'le ka tuulemõõturi paigaldamise tagamaid. Nimelt olevat Eesti surfi isa Paap Kõlar Nelja Energia plaanist teada saades pakkunud rajatise jaoks oma maad, mis asub samas lähedal. Nelja Energia kirjale ei vastanud, või õigemini vastas masti püstitamisega. "Tean, et Ristna on Eesti ainus ja eelistatuim surfiparadiis. Seda pidid teadma ka trosside ja vaierite vedajad - võimalik oleks tuulemõõtur mujale ehitada. Nüüd tõmbab ohtlik mast kriipsu peale lohesurfi koolitustele ja ähvardab proffide päid ja jäsemeid niita. Nüüd võib kõike juhtuda," kirjeldab Sinikas hetkeolukorda. "Toetan igati taastuvenergia projekte, antud juhul oleks pidanud maad kuulama, kas veel keegi sellele energiale pretendeerib," lisab lohesurfiga tegelev ärimees.

Nelja Energia: mitte mingil juhul ei tahtnud veresauna korraldada!

OÜ Nelja Energia esindaja Martin Kruusi sõnul ei kavatsenud nad masti püstitades mitte mingil juhul veresauna korraldada. "Me ei aimanudki, et mast lohesurfaritele jalgu jääb - ei meie ettevõttes ega vallaametnike hulgas pole surfareid. Panime selle kohta, mida meie partner RMK pakkus. Valisime Ristna, kuna mõõdukile vajalik elekter oli seal kättesaadav ja lähedal. Paap Kõlari pakutud maatükk tehnilistel põhjustel ei sobinud, ka polnud pakkumine oma vormi tõttu tõsiseltvõetav," selgitas Kruuse konflikti tagamaid. "Arvan, et tegu on siiski kommunikatsiooniprobleemiga, me ei teadnud, et lohemeestele kaldal asuvad trossid ette jäävad. Nüüd kutsutakse seda Surmamastiks, tõesti kehvasti kukkus välja," oli energeetikafirma esindaja õnnetu. "Oleme nõus omalt poolt kompromissi panustama ja surfimeestega ümarlauda pidama, aitama ranna märgistamisel või muul moel," kinnitab Kruuse energiafirma rahuarmastavaid plaane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2008, 15:29
Otsi:

Ava täpsem otsing