Vanglajuht Arvi Laide lasi vangidel oma Läänemaa kodu sisustada

Mariliis Pinn 08. aprill 2008, 07:50

Ämari vanglas elektriauto varguse kahtluse
alla sattunud vägistajavend Peeter Paalberg rääkis Postimehele, kuidas ta
vanglajuht Arvi Laide kodu jaoks töid tegi ja vanglas mehe autot remontis,
justiitsministeerium leidis, et kõik oli seaduspärane.

«Ma tean, et pärast seda juttu on mul vanglasüsteemis kriips peal, kuid mis mul muud enam üle jääb,» ütles vägistamise eest 11-aastast vangistust kandev Peeter Paalberg, kui Postimees temaga Tartu vanglas lühiajalisel kokkusaamisel intervjuud alustab.

Paalbergi väitel tegi ta Ämari vanglas 2007. aastal selle toonase juhi Arvi Laide Läänemaal asuva majapidamise jaoks vangla töökojas peaaegu iga päev tellimustöid või siis remontis vanglajuhtkonna isiklikke sõiduautosid.

See, kuidas Paalberg loetleb ridamisi tehtud töid, ei jäta erilist kahtlust, et mees teab, millest räägib, mis sest, et ise pole ta kunagi vanglajuht Arvi Laide kodus käinud, inimesed, kes on seal viibinud, kinnitavad, et on tõepoolest seal näinud Paalbergi loetletud esemeid.

Justiitsministeerium väidab, et Laide tellis kõik asjad ametlikult vanglatööstuse kaudu ja maksis nende eest, Paalberg ütles, et tegelikult viis peremees suurema osa asju lihtsalt hõlma all vanglast välja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2008, 13:02
Otsi:

Ava täpsem otsing