Anne Oja • 9. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Sõnajalad pääsesid 94 miljoni nõudest

Oleg Sõnajalg oli Ämälärdi eelkäija juhatuse liige 1997. aastani ja Andres 2000. aastani, ent pankrotihalduri tellitud revident avastas 94,3 miljoni kroonise puudujäägi alles 2004. aastal ja nõue jõudis kohtusse 2005. aasta juunis, kolm kuud pärast aegumist.

Pankrotihalduri väitel tulnuks aegumist arvestada puudujäägi avastamisest. Seaduse järgi saabub aegumistähtaeg kõige varem pankroti väljakuulutamisega, millele tuginedes palus haldur Sõnajalgadelt raha välja mõista kahjuhüvitisena või alusetu rikastumise sätete järgi.

Pärast Sõnajalgu Ämälärdi juhtinud Imre Odraks sai enda sõnul puudujäägist teada samal päeval kui pankrotihaldur. Harju maakohus peab tuvastama, millal Odraks asjast tegelikult teada sai.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt