Ametnikud teenivad ministritest enam

Mariliis Pinn 29. aprill 2008, 07:59

Kuigi seaduse järgi teenivad õiguskantsler,
riigikontrolör ja riigisekretär ministriga ühepalju, kerkib nende ja mitmete
tippametnike palk tänu lisatasudele ministrite omast suuremaks. Riigikogulaste
hinnangul vajab olukord muutmist.

Nii jättis ametist lahkunud õiguskantsler Allar Jõks 945 000-kroonise aastapalgaga seljataha kõik ministrid ja isegi peaministri, sest Jõksi teenistust kergitasid riigisaladuse ja staažitasu, kirjutas Postimees.

Riigikontrolör Mihkel Oviiri aastapalk osutus aga peaaegu 100 000 krooni suuremaks kui minister Rein Langi töötasu, riigikontrolli avalike suhete juht Toomas Mattson selgitas, et riigikontrolöri ametipalgale lisandub seaduse järgi teenistusstaaži tasu, mis pikka aega ametis olnud Oviiril on maksimaalne ehk 15 protsenti ametipalgast.

Kui ministritele ei luba seadus peale esindustasu midagi maksta, siis õiguskantsleri ja riigisekretäri palk võiks seadusest lähtudes veelgi suurem olla, näiteks lubab avaliku teenistuse seadus ka tulemusliku töö ja lisaülesannete tasu, mis võib ulatuda kuni 50 protsendini põhipalgast.

Riigisekretär Heiki Loot, kelle palk ületas ministrite teenistust, sai mullu samuti staaži shy;tasu. Loot ise tunnistas, et riigisekretär ei peaks ministrist rohkem teenima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing