Seppik: prügipoetajad avalikku häbiposti

Hille Tressum 05. mai 2008, 12:26

Riigikogu liikme Ain Seppiku sõnul ei kao
prügihunnikud metsa alt enne, kui inimesed ei muutu teadlikumaks ja
keskkonnasõbralikumaks.

Riigikogu liige Ain Seppik kääris ka ise käised üles ja võttis osa prügikorjamise aktsioonist "Teeme ära!" korjates metsa alla visatud prügi Kernu vallast, Laitse metsast. Poliitk leiab, et prügi ei kao metsa alt enne, kui inimesed ei muutu teadlikumaks. Samuti pakkus mees välja, et vahele jäänud prügipoetajad võiks ajakirjanduse vahendusel nn avalikku häbiposti panna.

„Prügi ei kao metsa alt enne, kui inimestel ei kao ükskõiksus. Siinkohal ei ole kasu lakoonilistest trahvidest. Kindlasti aitavad prügi vähendada taolised aktsioonid nagu nädalavahetusel korraldati. Samuti võiks probleemi lahendamisele kaasa aidata ajakirjandus, pannes vahele jäänud prügipoetajad nn avalikku häbiposti,“ kommenteeris riigikogulane aripaev.ee päevaküsimust "Mida teha, et prügi metsa ei viidaks?.

Seppiku sõnul tuleks prügivedu piirkonniti soodsamaks muuta ning sellele võiks oma panuse ka riik anda. „Kindlasti tuleks prügiveo teenuse riigipoolne finantseering soodsam ja keskkonnasõbralikum, kui hiljem selle metsa alt koristamine,“ sõnas Seppik ning lisas, et kõne all võiks tulla ka Rootsist eeskuju võtmine, kus pensionile jäänud kodanikud metsades pistelist valvet teevad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2008, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing