Veskimägi: sildina on eelarve kena aga sisuliselt mitte

17. mai 2008, 18:28

Endise rahandusministri ja IRLi
parlamendifraktsiooni liikme Taavi Veskimäe sõnul kasutatakse tänavuses
negatiivses lisaeelarves liigselt ühekordseid tulusid jooksvate kulude
finantseerimiseks.

"Sildina on eelarve väga kena, aga sisuliselt mitte. Me sisuliselt müüme vara ehk siis kasutame ühekordset tulu oma jooksvate kulude finantseerimiseks. Sellest tulenevalt peaks teiste riikide kogemus andma selle teadmise, eriti väikeriigi puhul, kus seda võimsusvaru sisuliselt pole ja iga muutus on oluliselt tunda andvam, et meil ei ole neid amortisaatoreid," rääkis Veskimägi Vikerraadio saates "Ummafon", vahendas ETV24.

Veskimäe sõnul olnuks tulnud olla ka konservatiivsem riigieelarve koostamise ajal. "Mis puudutab eelarvet, siis jah minu positsioon oleks teistsugune olnud. Finantsjuhtimises peab selline konservatiivne hoiak olema emapiimaga kaasas," märkis ta.

Inimestel soovitab Veskimägi jätkuvalt hoida kokku. "Tuleks hoida likviidsust ehk ei ole mõtet kõike raha, mis palgana saadud, ära kulutada." Riigi tasandil tuleks Veskimäe sõnul loobuda soovmõtlemisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2008, 13:45
Otsi:

Ava täpsem otsing