Superkangelase neljas tulemine

Signe Sillasoo 23. mai 2008, 00:00

Lavastaja Steven Spielbergi ülimenukas tegelaskuju dr Henry Jones juunior, hüüdnimega Indy (Harrison Ford), on peale üheksateistkümneaastast pausi taas tegutsemas. Erinevalt James Bondi autodest ja naistest endale kaabu, piitsa ja kulunud lenduritagiga teed rajanud dr Jonesi seiklused viivad seekord Külma sõja tandreile Peruusse. Aasta on 1957.

Indiana Jones seikleb koos oma abilise Maciga (Ray Winstone) Aasia väikestes kolkakülades, et leida ühte ajaloo kõige silmapaistvamat arheoloogilist aaret, Akatori kristallpealuud.

Viimane on tekitanud inimestes aastasadu imetlust, ebausku ja hirmu, samas pannud ka end ihaldama, sest väidetavalt saab kristallpealuu omanik võime valitseda kogu maailma, kui suudab vaid jälile saada selle saladusele.

Ihaldusväärse pealuu leidmisretkel külakestes, kust leidub iidseid haudu, kadumaläinud seiklejaid ja väidetavalt kullast linn, pole Indy ja tema kaaslane aga üksi.

Nimelt kohtavad nad oma teekonnal Nõukogude Liidu eriüksuslasi eesotsas Irina Spalkoga (Cate Blanchett), kes samuti müütilist eset jahivad.

Tegemist on karmide agentidega, kes nalja ei mõista ja Indy ning ta kaaslase retke just lihtsaks ja lõbusaks ei tee.

Filmitegijate, režissööri Steven Spielbergi ja produtsendi George Lucas'e sõnul on uus linateos suunatud ehk kõige rohkem neile fännidele, kes koos arheoloogist superkangelasega üles on kasvanud, ent põnevust ja närvikõdi peaks film pakkuma ka vanameistri uutele austajatele.

Tegijate sõnul on Indiana Jones, kes on varasematel aastakümnetel purustanud kassarekordeid ja toonud filmitootjatele mitmeid Oscareid ja hulgaliselt teisi auhindu, oma olemuselt, stiililt ja huumorilt endiselt sama.

Seda kinnitab ka 27 aastat tagasi esimest korda Indyna publiku ette astunud Harrison Ford, kes oli seekordsel filmi tegemisel üks suurimaid initsiaatoreid ja tagant utsitajaid.

"Olulisem kui režissööri- ja stsenaariumi kirjutajate töö ning peaaegu kõigi filmi osade summa kokku, on fakt, et see seeria filme poleks olnud nii edukas, kui neis poleks mänginud Harrison Ford," rõõmustab filmi lavastaja Spielberg, kel on hea meel, et peategelast kehastas ka sel korral superkangelasele vormi ja olemuse andnud Ford.

"Harrison on Indiana Jonesi nahas kui kodus."

Alla 12aastastele mittesoovitatav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing