Kalevi tehingu peatumine on paha märk

29. mai 2008, 13:20

Endine Kristiine Kasiino juhatuse esimees
Enno Heinla ütles, et ettevõtte müügitehingus ei ole hea märk see, kui tehing
venima jääb.

„Põhiline on see, et üks asi, mis seisma jääb, ei saa hea olla,“ kommenteeris Heinla Kalevi tehingu venimist.

Samas rõhutas ta, rääkides hinna olulisusest läbirääkimistel, et aasta aega tagasi, kui Kristiine Kasiino Olympic EGle müüdi, oli majandussituatsioon ja ootused hoopis teised.

Heinla sõnul pidasid nad läbirääkimisi läbi konsultatsioonifirma ja kõik kokku võttis aega vähemalt aasta, kui mitte rohkem. Tehingu katki jäämise korral oleks pidanud Kristiine Kasiino ennast edasi arendama, teisi üles ostma ja laienema. Põhjendus selleks oli, et tekkinud turusituatsioon nõudis seda, et läbi löövad suuremad firmad, mis on täna ka tõestust leidnud. Heinla nentis, et Kalevi tehinguga on nende tehingut raske võrrelda, kuna ta ei ole üksikasjadega kursis. Ent ta märkis, et kahtlemata olid hinnaläbirääkimistel Kristiine Kasiino omanikul piirid ees. „Olid teatud ootused, millega müügitehing oleks toimunud ja millega mitte,“ teatas Heinla. „Aga mingit katastroofi läbirääkimistel ei olnud.“

Heinla rõhutas, et igasugused ostu-müügitehingud sõltuvad müügitingimustest ja hinnast. Kalev on tema hinnangul korralik kaubamärk ja firma, ja seepärast uskus ta, et kindlasti leidub mõni ostja, kuid küsimus on, mis hinnaga ja millal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2008, 15:52
Otsi:

Ava täpsem otsing