Hange.ee: korjame firmade kontaktandmed veebist

11. juuni 2008, 19:12

Populaarse hankekeskkonna Hange.ee haldaja
Priit Pärli ütles, et nende programmijupp korjab firmade kontaktandmed veebist
ning seetõttu pole vahenduskeskkond maksuvõlglasest Perlaton Grupiga kuidagi
seotud.

"Tänu meie keskkonna kasutajate vihastele kõnedele märkasime, et aripaev.ee lehel on artikkel, kus alustatakse järgnevalt: "Maksupettuse eest tingimisi vangi mõistetud Hardi Rätsepa firma Perlaton Grupp müüb Hange.ee vahendusel ehitusmaterjale, ettevõte võlgneb samal ajal ligi 7,2 mln krooni makse," rääkis Glorious Trade OÜ juhataja Priit Pärli.

Ta selgitas, et Hange.ee kogub oma infokataloogi firmade kontaktandmeid arvutiprogrammi abil. Sedasi sattusid koos rohkem kui 8000 ettevõtte andmetega internetikataloogi ka Perlaton Grupi kontakttelefon ning aadress. Andmed avaldati kataloogis tasuta.

Hange.ee kataloogi kõrval sisaldab Perlaton Grupi andmeid veel üheksa veebisaiti. "Nagu näete, pole Hange.ee ainukene leht, kes rõõmsalt Perlatoni "kaupu müüb"," kommenteeris Pärli.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2008, 19:51
Otsi:

Ava täpsem otsing