Gazprom on maailma väärtuslikemate ettevõtete esiviisikus

Hille Tressum 30. juuni 2008, 15:51

Maailma TOP 500 suurimate ja
väärtuslikemate ettevõte pingeritta sattusid 13 vene ettevõtet, eesotsas
Gazpromiga, kes platseerus neljandal kohal.

Ajalehe The Financial Timesi poolt koostatud maailma suurimate ettevõtete TOP 500 koostati juba 12 korda, vahendas Newsru.

Käesoleval aastal paistab enam silma Hiina, kes on oma positsiooni pingereas jõudsalt parandanud. Venemaa lisas aga eelmise aasta kaheksale uustulnukale tänavu veel viis ettevõtet. Naftagigant Gazprom tõusis nimekirjas 2 koha võrra. Kuuendalt neljandale kohale ning on seega Vene ettevõtete liider.

Kolmandat aastat järjest hõivab liidripositsiooni ameerika naftaettevõte ExxonMobil. Ettevõte väärtus ulatub 452 miljardi dollarini. Käesoleva aastaga on ettevõte väärtus kasvanud 22,9 miljardi dollari võrra. Teise koha on hõivanud Hiina ettevõte PetroChina ning kolmandal kohal taaskord Ameerika ettevõte General Electric.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2008, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing