Riik kaalub majutusteenuse 5%-se käibemaksu tõstmist 18%-le

03. juuli 2008, 11:59

Eesti hotellide ja restoranide liit on
kursis rahandusministeeriumis valmiva plaaniga kehtestada hotellide
majutusteenusele senise 5protsendilise käibemaksu asemel 18protsendiline, liit
mõistab selle plaani juba eos hukka.

„Rahandusministeerium valmistab ette järgmise aasta eelarveprojekti ja üks võimalus, mida nad on arutanud on minule teada olevalt käibemaksu tõstmine,“ ütles aripaev.ee-le Eesti Hotellide ja restoranide liidu ja Nordic Hotels OÜ juhatuse esimees Feliks Mägus, kelle sõnul mitte midagi kindlat täna sel teemal veel väita ei saa.

Küsimusele, millised mõjud on sellel Eesti turismile, ütles Mägus otse, et halvad mõjud. Mägus tõdes, et praegu käib turismi käsi niigi tasapisi halvemini kui varem. „Ja see oleks veel täiendav tegur,“ lisa Mägus üsna mornil ja murelikul häälel.

Kas võib öelda, et midagi on positiivset selles käibemaksu tõusus? „Ei ole,“ ütles Mägus napilt ning lisas, et ei oska küll kedagi ette näha, kellele sellest tulu võiks tõusta. „Ma arvan, et riigile ka mitte. See on lühinägelik otsus,“ sõnas ta kriitiliselt.

Alkoholi ja tubakaaktsiisi tõusu ei pidanud Mägus turismi mõjuriks, kuid tõdes, et üldine hinnatõus Eestis mõjutab turismi küll. „Majutus- ja restoraniettevõtjatele mõjub laastavalt kogu see hinnatõus, mis on toimunud viimasel ajal nii toidukaupade kui ka siis aktsiisidega kaasnev hinnatõus,“

Hetkel on Eestis käibemaks alandatud määraga ainult majutusteenusel sarnaselt enamusele Euroopa Liidu riikidele, ülejäänud hotellindusega seotud teenused maksustatakse 18protsendilise käibemaksuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2008, 07:23
Otsi:

Ava täpsem otsing