Jürvetson: Eesti majandusel pole häda midagi

Mariliis Pinn 17. juuli 2008, 10:47

Tuntud Eesti soost riskikapitalist Steve
Jürvetson arvab, et tagasilöögid Eesti majanduses on ajutised ning kasv jätkub
peagi.

“Ma ei tunne muret, sest mind huvitab pikem perspektiiv,” ütles Jürvetson Toivo Tänavsuule, kes uuris, mida riskikapitalist arvab Eesti majanduskavu pidurdumisest. “Kui me mõnda ettevõttesse investeerime, siis ei huvita meid, mis toimub selles kvartalis või sellel aastal. Tähtis on, kuidas on seis 5-7 aasta pärast.”

Kiire majanduskasvu ja suurte muutuste järel on tagasilöögid tema sõnul loomulikud, kirjutas Tänavsuu oma ajaveebis. Tõusud ja mõõnad - see ongi majandus!

“Mõtleme hetkeks, kas midagi on Eesti riigis fundamentaalselt halvem kui pool aastat tagasi? Ei ole ju! Kõik eeldused on sama head!” ütleb Jürvetson. “See, et majanduskasv oli eelmisel aastal selline, aga tänavu teistsugune - mind ei huvita see! Kümne aasta pärast pole sel enam mingit tähtsust.”

Tuleviku osas annavad talle Eesti suhtes kindlust eestlaste ettevõtlik vaim ning suuresti e-teenustel baseeruv infoühiskond. Jürvetsonil on Eestis huviorbiidis ka mõni uus firma, peamiselt interneti-, nano- ja geeni shy;tehnoloogia vallast.

“Ma arvan, et aina rohkem uurimisgruppe peaks Eestit külastama, et mõista, mida toob tulevik interneti vallas - kuidas hakkame internetis hääletama ja makse maksma.” Veeb kubiseb tema hinnangul kasutamata võimalustest, näiteks pole keegi veel loonud eBay-sarnast toimivat oksjonikeskkonda teenustele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 17:38
Otsi:

Ava täpsem otsing