Rahvusraamatukogu vaagub hinge

Mariliis Pinn 23. juuli 2008, 13:09

Veel kevadel lootis rahvusraamatukogu
peadirektor Tiiu Valm optimistlikult, et asutus jääb eelarve kärpimise kiuste
ellu, saanud aga kätte 2009. aasta rahaeraldise prognoosi, haihtus Valmi lootus
paugupealt.

Rahvusraamatukogu eelarvet kärbitakse 2009. aastal tublisti rohkem kui tänavu – 9,4 miljonit krooni ehk 10% väiksemaks, teatas kultuuriministeerium enne jaanipäeva raamatukogu pea shy;direktorile Tiiu Valmile, kirjutas SL Õhtuleht.

Raamatukogumaja majanduskulu katteks polevat riik aga hinnatõusude kiuste juurde andnud sentigi ning sestap olevat nõukogudeaegse hoone tehnovõrgud jõudmas kriitilisse olukorda, maja põhjalikumaks remondiks on jagunud raha näpuotsaga, kuid selleks oleks tarvis tervelt 80 miljonit krooni.

Pärast 2009. aasta eelarveprognoosi kättesaamist koostatud tulevikuplaan on nukker: raamatukogu lahtiolekuaeg kahaneb äripäeviti kahe õhtutunni võrra, laupäeviti ei tööta biblioteek enam üldse, uute teavikute hankimine väheneb oluliselt, tegevuse lõpetavad ajalehe- ja Interneti- ning Prantsuse saal, riist- ja tarkvarahangete vähenemise pärast seiskub elektroonilise raamatukogu arendamine, peatatakse osalemine Euroopa rahvusraamatukogude infoportaalis ja digitaalraamatukogus Europeana jne.

"Otsesõnu võib öelda, et 2009. aastaks kavandatav eelarvekärbe halvab rahvusraamatukogu tegevuse täielikult," tähendab Valm süngelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 19:55
Otsi:

Ava täpsem otsing