Tallinna kallid restoranid ägavad maksuvõlgades

Hille Tressum 23. juuli 2008, 17:31

Tallinna prestiiþsed restoranid on
maksuametile võlgu sadu tuhandeid kroone. Vaid üks vaatluse alla võetud restoran
on maksu- ja tolliametiga sõlminud maksegraafiku.

Hetkeseisuga on suurim võlglane vaid mõni aasta tegutsenud ning Hõbelusika konkursi 2007. aasta parim restoran In Studio Vinum. Ettevõte maksuvõlg ulatub peaaegu miljoni kroonini.

Täpsemalt koosneb võlg 913 902 kroonisest põhivõlast ja maksmata intressist. Riigile on üle kandmata nii käibe- kui sotsiaalmaks, kinnipeetud tulumaks, aga ka töötuskindlustusmaksed ning kohustusliku kogumispensioni maksed.

Tuntud veinirestorani omanikeringi kuuluvad Rauno Ottsepp, kes muuhulgas kuulub ka meelelahutuse ja toitlustusega tegeleva OÜ Spirit asutajate hulka, Risto- Pearu Koovit ning Tarmo Sikk.

Kopsakad maksuvõlad on ka populaarsel kohvikul Moskva. Nemad on tasumata jätnud 694 256 krooni töötasudelt ja käibelt arvestatud makse. Üleval on intressivõlg. Erinevalt teistest restoranidest-kohvikutest on nad aga maksuvõla ajatanud.

Maksuvõlgnike nimekirja on haaratud ka mainekas prantsuse restoran Bonaparte. Mart Tarumile kuuluva Bonaparte OÜ maksuvõlg ulatub 22. juuli seisuga 636 683 kroonini. Ka siin on põhivõlale lisaks tiksunud intressi. Ka see ettevõte on jätnud riigile tasumata maksud töötasult ja käibelt, võlgu on aga ka ettevõtte tulumaksu, erisoodustusmaksu ning maamaksu.

Restoranide Vertigo ja Mercado ning Viru Keskuses asuvate kohvikute Bestseller ja Boulangeriega opereeriv ettevõte Bellavista Grupp, kelle omanikeringi kuuluvad Peeter Tava ning meisterkokk Imre Kose, on samuti makse ja intressi võlgu. Tasumata käibe- ja sotsiaalmaksust koosnev põhivõlg ulatub 329 475 krooni.

Samuti on maksuametile võlgu jäänud restoranide Gloria ja Egoist majandav AS Demjanov, mille käibe- ja sotsiaalmaksu võlg ulatub 288 052 kroonini. Tekkinud on ka intressivõlg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2008, 15:48
Otsi:

Ava täpsem otsing