• OMX Baltic1%300,07
  • OMX Riga0,00%867,99
  • OMX Tallinn0,19%1 964,94
  • OMX Vilnius0,88%1 174,87
  • S&P 5001,47%5 686,67
  • DOW 301,39%41 317,43
  • Nasdaq 1,51%17 977,73
  • FTSE 1001,17%8 596,35
  • Nikkei 2251,04%36 830,69
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,75
  • OMX Baltic1%300,07
  • OMX Riga0,00%867,99
  • OMX Tallinn0,19%1 964,94
  • OMX Vilnius0,88%1 174,87
  • S&P 5001,47%5 686,67
  • DOW 301,39%41 317,43
  • Nasdaq 1,51%17 977,73
  • FTSE 1001,17%8 596,35
  • Nikkei 2251,04%36 830,69
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,17
  • EUR/RUB0,00%93,75
  • 24.07.08, 19:02
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Tarmo Noop: sügisel panevad nii mõnedki toitlustusasutused uksed kinni

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul läheb Tartu söögikohtadel pealinna omadest stabiilsemalt. Ta möönis, et turistihooaaja lõpul mõtlevad nii mõnedki toitlustusasutused sulgemise peale.
A.Le Coqi juht Tarmo Noopi prognoosis kevadel, et kui toitlustusasutused suve üle elavad, siis paljud neist peavad sügisel oma asjad kokku pakkima.
„Kindlasti ei saa öelda, et nüüd sügisel tuleb toitlustusasutuste seas massiline pankrotilaine, kuid eks turg teeb omad korrektiivid,“ rääkis õlletööstur aripaev.ee’le.
Küsimusele, kas ka Tartu toitlustusasutustes on langust märgata, arvas Noop, et Tartu restoranide ja kohvikutel läheb stabiilselt. „Suuri muutusi märgata ei ole,“ sõnas ta.
Lisaks sellele, et paljud toitlustusasutused pole suutelised riigile makse maksma, ei suuda nad ka tarnijatele õigeaegselt tasuma. Tarmo Noobii sõnul A.Le Coqil maksmata arvetega probleeme ei ole. „Meil on selles suhtes karm poliitika ning kõik teavad seda,“ rääkis Noop.
„Tegelikult oli langust toitlustusturul näha juba eelmisel sügisel. Langusele on jõudsalt kaasa aidanud majanduse langus ja sellest süvenev pessimism,“ arvas Noop, lisades, et esimene koht, kust kokku hoidma hakati, oli just restoranide külastamiste arvelt.

Seotud lood

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele