FOTOD: Toyota keskkonnasäästlik tulevik

Mariliis Pinn 26. august 2008, 14:05

Kuna nafta hind kerkib ja inimesed soovivad
olla keskkonnasäästlikumad on Toyota asunud arendama vesinikautot. Lisaks
sellele arenevad nende hübriidsõidukid jõudsalt.

Toyota on asunud ehitama vesinikautot. Toyota Mark X ZiOt märkasid ka Automedia spioonid.

Siin on Automedia parimad pildid uuest Priusest. Jaapani teadjad räägivad, et auto 2009. aasta versioon on kütusesäästlikum ja võimsam. Uus mootor on 1,8liitrine. Uute akude ja hübriidajamiga ja võib-olla ka päikesepaneeliga katusel ning lõpuks ometi ka võimalusega autot seinakontaktist laadida on auto kütusekulu 2,9 liitrit 100 kilomeetrile. Kuigi seda ei ole näha on uus kere, 2,5 cm laiem ja 3 cm lühem.

Kõigele lisaks õnnestus spioonidel pildistada täiesti uue Toyota Sienna testversiooni. Uus Sienna on ruumikam ja sellest tehakse ka 2012. või 2013. aastaks ka hübriid. Autot veab edasi kuue silindriline mootor.

Ka said Automedia spioonid ühel õhtul korraks kaamera ette Toyota uue kastiga maasturi Tundra. Kuna auto müük ei lähe nii hästi kui loodeti, värskendab autotootja sõiduki välimust ja samal ajal üritab kulusid kokku hoida. Uus iluvõre ja tagaosa on kopeeritud Sequoialt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing