Üle poole Eesti elanikest ei taha või ei oska valida

29. august 2008, 11:28

Üle poole Eesti elanikest kas ei taha
valima minna või ei oska öelda, millist erakonda eelistada.

Valima minejate ja kindlate eelistust omavate inimeste hulgas omavad suurimat toetust Reformierakond ja Keskerakond.

Uuringufirma Norstat tehtud Äripäeva tellitud küsitluse tulemusena selgus, et 18% Eesti elanikest ei sooviks valima minna ning 36% ei eelista ühtegi kindlat erakonda. Eelistatumateks erakondadeks valima minevate inimeste seas osutusid Reformierakond, mille toetus valijate seas oli 37%, ning Keskerakond 32% toetusega. Ülejäänud erakondade toetusprotsendid hetkel olid kokku väiksemad kui kummagi juhterakonna oma, olles vastavalt Isamaa Res Publika Liidul 14%, Sotsiaaldemokraatidel 10%, Rohelistel 5% ning Rahvaliidul 2%.

Norstati uuringus küsitleti 1000 inimest telefoni teel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2008, 20:52
Otsi:

Ava täpsem otsing