Mariliis Pinn • 4. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Lennufirma näpukas teenis Estravelile kolm miljonit krooni

Nutikas Eesti reisibüroo avastas viisi, kuidas väljastada Ameerika lennuliini pileteid ilma kütuselisamaksuta, 3999kroonistest piletitest sai Eesti ajaloo suurim rei shy;sikampaania, American Airlines kaotas aga miljoneid.

Kui tavaliselt on need Kariibi mere saared olnud sihtkohad, kuhu reisimise eest tuleb välja käia mõneteistkümne tuhande kroonine summa, siis augusti lõpus muutusid eksootilised paigad Eesti reisihuvilistele sama tavalisteks kui Helsingi, Estraveli sooduskampaania lubas Stockholmist lennutada kuni viide USA sihtpaika kõigest 3999 krooni eest, kusjuures superhind pidi sisaldama ka kõiki makse ja teenustasusid, kirjutas Eesti Ekspress. Büroo kontorid olid lahti poole ööni, telefonid helisesid lakkamata ning 1. septembriks oli selge, et kokku on müüdud pileteid 5500 huvilisele - 300 piletit enam, kui algul tundus, Ekspressi andmetel teenis Estravel pileti pealt keskmiselt 600 krooni.

Nimelt leidis nutikas Eesti reisibüroo broneerimissüsteemist üles lennuliini kõigest 750 Rootsi kroonise soodushinna Stockholmist shy;Miamisse, mille külge polnud kinnitatud ettenähtud reisimarsruuti ega keeldu peatuste (stopover'ite) tegemiseks.

Mauri Saarend, Estraveli asepresident siseteenuste ja IATA müügi alal, selgitab, et soodushinnaga piletid said väljastatud seaduslikult ja korrektselt. Tegemist oli täiesti avaliku hinnaga (see termin viitab hindadele, mis on lennukompaniide poolt laetud ülemaailmsetesse broneerimissüsteemidesse), kuid tavalisest "pisut soodsam" lõpptulemus saavutati lende British Airwaysile valideerides - taas üks reisibüroo termin, mis viitab tegevusele, mille kaudu broneering vormistatakse kehtivaks piletiks.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt