Eesti äri Euroopa diktaatorriigiga kasvab hüppeliselt

10. september 2008, 11:43

Selle aasta esimese seitsme kuuga tõusis
Valgevene ekspordi maht Eestisse 236 miljoni dollarini, mis on 2,5 korda rohkem
kui mullu samal perioodil.

Kahe riigi vaheline kaubavahetus jõudis 266 miljoni dollarini, ütles Valgevene konsul Tallinnas Aleksander Ostrovski.
Ostrovski sõnul eksportis Valgevene 200 erinevat toodet Eestisse. Valgevene suurendas järgmiste toodete eksportimist Eestisse: väetis, paber, turvas, tekstiil, alkohol, selgub Valgevene ametlikust uudisportaalist.

„Erinevate tegurite seas on Valgevene ekspordi kasvatamisel Eestisse oluline roll Valgevene ettevõtjate tihedal suhtlemisel edasimüüjatega ja informatsioonivahetusel,” märkis konsul.

Märtsis võõrustas Vagevene 30 Eesti ettevõtte juhti. Valgevene ärikeskkonnaga ja investeerimistingimustega käisid tutvumas järgmiste ettevõtete esindajad: Deloitte, Sorainen, Ekspress Grupp, Tietoenator Corp, Arco Vara, Magnum, Arco Investeering, Marat ja veel teised.

Grupp Valgevene ärimehi eesotsas Minski Kaubandus-Tööstuskoja juhi Aleksander Fedoršukiga tuli omakorda Eestisse visiidile mais. Grupis olid mitmed tunnustatud Valgevene eksportöörid nagu Minski tööpingitehas Mogilevliftmaš, Gomelstroimateriali, FEZ Gomel-Raton jne.

Diplomaadi sõnul tuleb septembris Tallinna rohkem kui 20 Valgevene ehitusettevõtte juhti. Eesti äriringkondade esindajad lähevad Minskisse novembris.

Ostrovski usub, et vahetud kontaktid ettevõtjate vahel suurendavad Eesti investeeringuid Valgevene majandusse. Kui kolm aastat tagasi oli investeeringute maht ligi 6 miljonit dollarit, siis 2007 aastal jõudis see summa ligi 50 miljoni dollarini ja selle aasta esimesel kvartalil ületas 29 miljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing