10. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Keemiatööstuse TOP: Nitroferti uus tulemine

Keemiatööstuse ettevõtete pingerea esimese, ASi Nitrofert juht Aleksei Nikolajevi sõnul aitasid lojaalseid töötajaid, kes ka rasketel aegadel tulid firmasse tagasi ning aitasid tehase tööle panna.

Praegu töötab ettevõttes 480 inimest, kuid 2002. aasta kevadel koondati töötajad ja suurem osa inimestest arvasid, et enam seda tehast ei avata. Aga 2003. aastal avanes selleks uus võimalus ning inimesed tulid vähehaaval tehasesse tagasi. Kohtla-Järve suurim tööandja mineraalväetiste tootja AS Nitroferti tegevjuhi sõnul on täidetud kõik mullused eesmärgid täidetud. Nikolajev küll ei nimeta möödunud aastat suurepäraseks, ent ta võib sellega rahule jääda.

Keemiatööstuste saavutas teise koha värvi-laki-liimitootja ES Sadolin AS, mis kergitas käivet 887 miljoni kroonini ehk umbes 13 protsenti ja kasumit 130 miljoni kroonini ehk pea poole võrra. Selleks aastaks ennustab ettevõte 120 miljoni kroonist kasumit.

Edetabeli kolmandaks tõusnud Orica Eesti OÜ kergitas aastaga 230 miljoni kroonin ulatuvat käivet 15% ja pea 70 miljoni kroonini ulatuvat kasumit üle 15%.

Keemiatööstuste TOP ilmus 10. septembril Äripäeva lisas Ehitus.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt