Pooled võlglased on kulkale aruande ära esitanud

16. september 2008, 09:56

Inkassofirma ähvardusel on peaaegu pooled
Eesti Kultuurkapitali pikaajalised võlglased aruande esitanud ja tehtud on ka
tagasimakseid.

Kultuurkapitali juhi Raul Altmäe sõnul antakse kolmapäeval inkassofirmale üle nende aruandevõlglaste andmed, kes pole aruannet esitanud või tagasimakset teinud. Inkassofirma tegevusega seotud kulud maksab kinni võlgnik, kirjutas SLÕhtuleht.

Praeguse seisuga on 170 võlglasest aruanne esitamata või tagasimakse tegemata umbes pooltel. Raul Altmäe märkis, et praegu esitatakse aruandeid ja tehakse tagasimakseid üsna usinalt. «Pikaajaliste võlglaste suhtes on inkassofirma abi kasutamine õigustatud, see on neile ilmselt mõjusam kui kultuurkapitali arvukad meeldetuletused ja keeldumine edasisest toetamisest,» sõnas kultuuriminister Laine Jänes.

Septembri alguses kirjutas ka aripaev.ee, et näitlejate reisi- ja hambaraviskandaalidest survestatud Eesti Kultuurkapital annab 170 pikaajalist kuluaruande võlglast Julianus Inkasso kätte, et raha tagasi saada.

Kokku on kultuurkapitalil võlgu tagasi saada ligi 1,6 miljonit krooni. Suurim üksiksumma tuleb tagasi maksta endisel ETV režissööril Katrin Reimannil, kellele kulka eraldas 2006. aasta aprillis 100 000 krooni dokumentaalfilmi «Päev minu elust: Cindy-Elisabeth-Maarja» tootmiseks, sellenimelist filmi ei ole valminud, kuid Reimann väidab, et tõi selle linale teise pealkirja all.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2008, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing