Somaalia kavatseb tunnustada Gruusia separistlike piirkondi

Hille Tressum 01. oktoober 2008, 18:18

Somaalia võimud kavatsevad lähiajal
tunnustada Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust ning seada sisse
diplomaatilised suhted. Siiani on separistlike piirkondi tunnustanud Venemaa ja
Nicaragua.

Nii kinnitas Somaalia suursaadik Venemaal Mohammed Handoulle, vahendas RIA Novosti. Suursaadik märkis, et Somaalia toetab täielikult Abhaasia ja Lõuna-Osseetia õigust enesemääramisele ning Venemaa tegevust Kaukaasias.

Kui Somaalia oma lubaduse teoks teeb, saab temast kolmas riik maailmas kes tunnustab Abhaasia ja Lõuna- Osseetia iseseisvust. Separistlike piirkondade iseseisvust on varasemalt tunnustanud Venemaa ja Nicaragua.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2008, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing