Past: ajakirjaniku südametunnistus ei saa riiklikult reguleerida

10. oktoober 2008, 18:36

Past ja Partnerid Suhtekorralduse OÜ
juhatuse esimees Aune Past ütles, et finantskriisi meediakajastuses oleks
mõttetu midagi piirata, kuna ajakirjaniku eetikat ega südametunnistust ei saa
kuidagi riiklikult reguleerida.

"Ajakirjaniku eetikat ega südametunnistust ei saa kuidagi riiklikult reguleerida,“ vastas Past päevaküsimusele, kas Eesti peaks sarnaselt Venemaaga meedia n-ö ära keelama. "Nagu igas ettevõtluse alal, ta vaagib üheltpoolt eetikat ja teiselt poolt isikliku ettevõtte ja ettevõtte omanike kasu," lisas ta.

"Tihtilugu tuleb teha elus otsuseid, kus kasuminumber ei kasva nii kiiresti, kui sa tahad. Sellepärast, et see tundub su südametunnistusele, et see on õigem käitumine," selgitas ta.

Past leiab, et meedias puudub kriisi kajastamisel kahepoolne kommunikatsioon. "Tahaksin öelda, et ärge külvake paanikat, aga see oleks väga lihtne variant. Kus on see teine pool, kus on kahepoolne kommunikatsioon, kus on see usaldusväärne ekspert," küsis ta.

"Kui kõik ütlevad, et nad ei oska rääkida, siis ajakirjanikud võiksid vaadata, et kes meil on need inimesed, kes saavad palka selle valdkonna eest. Kas nad räägivad või ei räägi ja miks nad siis ei räägi," ütles Past.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2008, 18:36
Otsi:

Ava täpsem otsing