Bahreinis kasvab kinnisvaraturg veel vähemalt 13 aastat

Hille Tressum 20. oktoober 2008, 11:11

On avastatud koht maailmas, kus
kinnisvara tõuseb garanteeritud veel vähemalt 13 aastat. Selleks kohaks on
Pärsia lahe saareriik nimega Bahrein.

Suur kapitali sissevool, kõrge likviidsustase, elanikkonna juurdekasv, suurenenud nõudlus kinnisvarale ning mitmed finantsasutused, mis suurima heameelega Bahreini kuningriigi kinnisvarabuumile kaasa aitaksid. Ekspertide hinnangul jätkub Bahreini kinnisvaraturul kasvuruumi vähemalt 13 aastaks, vahendas Newsru.

Bahreini inseneride liidu juhi Mazid Al- Gassaba sõnul meelitab riigi liberaalne poliitika lisaks välisinvestoritele tagasi ka maalt lahkunud kohalikud investoreid.

Praegu realiseeritakse Bahreinis 15 miljardi dollari (174 miljardi krooni) eest kinnisvara. Kuigi suurem osa investoritest on kuningriigi elanikud, on analüütikud täheldanud ka välisinvestorite tõusvat huvi riigi kinnisvara suhtes.

Al- Gassaba sõnul ei puuduta maailma finantskriis Bahreini ega ka teisi Pärsia lahe riike. „Praegu on just Pärsia lahe regioon kõige turvalisem rahvusvahelistele investoritele, kes püüavad pääseda maailma finantskriisist väheste kahjustustega,“ arvas inseneride liidu juht.

Maailma juhtiva konsultatsioonifirma DTZ eksperdid ennustavad Bahreini kinnisvaratõusu minimaalselt aastani 2021.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. October 2008, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing