Mäggi: Neivelti nimi pole võluvits

23. oktoober 2008, 15:10

Powerhouse OÜ juhi ja omaniku Janek Mäggi
arvates ei lähe tunnustatud ettevõtjad projektidesse, mis neile huvi ei paku
ning ka Neivelti nimi ei muuda kõike kullaks.

„Indrek Neivelti nimi pole ka mingi võluvits, et midagi puudutades muutub kõik kullaks,“ kommenteeris Mäggi ettevõtjate Indrek Neivelti ja Olari Taali Merko nõukogusse astumist.

Ainult maine pärast selliseid asju Mäggi arvates ei tehta. Nii Taal kui Neivelt on suhtekorraldusettevõtte omaniku sõnul lugupeetud inimesed ja seotud mitmete erinevate ettevõtetega. Samuti on Mäggi arvates Merko puhul maine küsimust ületähtsustatud. „Kui vaadata ajalugu nii 10-15 aastat, nii Eestis kui välismaal, siis sisuline töö on ikkagi see mis loeb. Loeb see, kas ettevõte saab kliente või mitte. Ainult PR-nippidega väga palju ei saavuta,“ lausus Mäggi.

Tema sõnul on oluline just see, et Taal ja Neivelt ka sisuliselt Merko asja juures oleksid. Iseasi on küsimus, kuidas Merko suudab ettevõtjaid motiveerida. „Huvitav, mis oli see motivatsioonipräänik. See ei pruukinud üldse midagi rahalist olla,“ märkis Mäggi.

Ärieliidi hulgas tõstab Taali ja Neivelt liitumine Merkoga kindlasti usaldust, kuid riiklikul tasandil on Mäggi arvates hoopis teised lood. „Seal määrab ju hind. Võiks vähemalt määrata. Tegelikult kirjutatakse ka riigihankepakkumisi nii, et need on justkui ühele pakkujale kätte mängitud,“ lausus Mäggi ning lisas, et kui vaadata kas või mõnda parteid, mis on halvas seisus ja millega liitub mõni lugupeetud inimene, siis tegelikult mingit trendimurdvat asja sellest ei juhtu.

Eelkõige parandab tarkade inimeste liitumine mingi ettevõttega selle äritegevust. „Sul võib olla väga kuulus bränd, aga kui ühtegi tellimust ei ole, siis kaua ei ela ju,“ lausus Mäggi ning lisas, et vaevalt Merko tahaks olla kõige kuulsam bränd ilma tellimusteta. „Kui nad selle tulemusena kasumit juurde saavad, siis andku takka,“ lisas ta.

AS Merko Ehitus teeb ettevõtte aktsionäridele 31.oktoobril ettepaneku laiendada nõukogu koosseisu kahe liikme võrra ning nimetada nõukogu uuteks liikmeteks ettevõtjad Olari Taal ja Indrek Neivelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. October 2008, 16:17
Otsi:

Ava täpsem otsing