SEB: pensionifondid kukuvad, kuna jääme truuks aktsiatele

Liis Kängsepp 30. oktoober 2008, 11:35

SEB fondijuhi Vahur Madissoni hinnangul on
nende pensionifondid viimase aasta jooksul kukkunud, kuna pank on jäänud truuks
põhimõttele, et pikaajaliselt on aktsiainvesteeringud tasuvamad kui
võlakirjainvesteeringud.

"Kuna pensionifondide klientide investeerimishorisont on pikaajaline, siis viimase 3-4 aasta jooksul pensionifondidesse tehtud paigutustega hetkeseisuga miinuses olemine ei ole meie meelest veel iseenesest põhjus ümber lükkamaks arusaama, et aktsiainvesteeringud on kõige mõistlikum viis ostujõu reaalväärtuse kasvatamiseks,“ sõnas Madisson, lisades, et aktsiaturud liiguvad tsükliliselt, kuid tsüklid on oma avaldumisvormides erinevad. Seekordse languse põhjustajaks on ülisuurte finantsvõimenduste küllastumispunktini jõudmine ja sellel järgnev majanduse puhastumine laenukoormuste alanemise kaudu.

„Langused aktsiaturgudel ja muudel riskantsete varade turgudel viimase pooleteise aasta jooksul tõepoolest üsna enneolematud isegi viimase saja aasta kontekstis,“ kommenteeris Maidsson, „kuid jällegi ajalugu teise pilguga vaadates, siis sellised arengud pakuvad väga häid investeerimisvõimalusi külma närviga, likviidsetele ja pikaajalistele investoritele, kes jõuavad ära oodata tsükli uue faasi.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. October 2008, 15:31
Otsi:

Ava täpsem otsing