Politsei trahvis laenufirmasid miljoni krooniga

Mariliis Pinn 31. oktoober 2008, 08:05

Politsei on tänavu trahvinud
SMS-laenufirmasid kokku enam kui miljoni krooni ulatuses, kuna kiirlaenupakkujad
ei kontrolli, kas laenu saaja on ikka sama isik, kelle nimel raha küsitakse.

Näiteks tegi Põhja politseiprefektuur kahele SMS-laenufirmale väärteo eest trahvi 250 000 ja 350 000 krooni, kirjutas Postimees. Mõlemal juhul võttis 1987. aastal sündinud Anni laenu mitte enda, vaid võõraste isikuandmetega.

Politsei leidis, et laenufirmad on rikkunud tänavu jaanuaris jõustunud rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadust, mille järgi tuleb krediidiasutusel kliendi isikusamasus tuvastada, viibides isiku või tema esindajaga samas kohas. Suurim võimalik trahv isikusamasuse tuvastamata jätmise eest on pool miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 07:29
Otsi:

Ava täpsem otsing