Politsei trahvimasin käivitub täistuuridel

18. november 2008, 08:33

Eelarvesse peidetud karistusplaani järgi
maksavad Eesti inimesed ja firmad 2009. aastal 773 miljoni krooni eest trahve –
lõviosa sellest summast tuleb liikluses patustanute taskust.

Võrreldes tänavusega kerkib lausa 53 protsendi võrra summa, mida riik loodab trahvidena kokku korjata, keskset rolli riigikassa täitmisel hakkab mängima politsei, kellele siseministeeriumi eelarve paneb piltlikult öeldes kohustuse määrata tuleval aastal trahve 712 miljoni krooni ulatuses, kirjutas postimees.ee.

Rahaveski roll langeb omakorda teeäärsetele kiiruskaameratele ehk elektroonilise liiklusjärelevalve süsteemile, mis peaks startima 1. aprillil.

Siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort nägi trahvides ennekõike tõhusat meetodit, mis aitab liiklejaid distsiplineerida. Lisaks kiiruskaamerate seadustamisele näevad liiklusseaduse muudatused tema sõnul ette ka teatud karistuste karmistamist. "Võimalik trahvide summa on ainult prognoos, mis peegeldab praegust liikluskultuuri ja -järelevalve võimekust," märkis Koort.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 07:29
Otsi:

Ava täpsem otsing