Kohati väheneb riigi toetus haridusele üle 80%

26. november 2008, 09:06

Tänavu riigilt üle kahe miljoni krooni
haridusinvesteeringuteks saanud Jõhvi vald peab järgmisel aastal leppima viis
korda väiksema toetusega.

Jõhvi vallavalitsuse finantsosakonna juhataja Küllike Olup tõdes, et kõige kurvem on olukord riigipoolsete eraldistega haridusele, kus vähenemine toimub üle 80 protsendi. Kui tänavu oli see summa kaks miljonit, siis järgmisel aastal tuleb vallal läbi ajada 403 000 krooniga kahe kooli investeeringute tarvis. "200 000 krooni eest ei saa kool isegi ühte klassi korralikult remonditud," nentis Olup murelikult Põhjarannikule.

Samuti on vähenemas teedehoiuks mõeldud toetus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt. Tänavuse 5,2 miljoni krooni asemel saab vald tuleval aastal arvestada vaid 2,9 miljoni krooniga, vahe seega on üle 2 miljoni krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2008, 15:40
Otsi:

Ava täpsem otsing