26. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Palgatõus ei luba Hillary Clintonil hakata USA välisministriks

USA uus president Barack Obama ei pruugi saada nimetada Hillary Clintonit välisministriks, kuna seda keelab Ühendriikide põhiseadus.

Obama soovib Clintonit oma välisministriks, kuid USA konstitutsiooni artikli 1 järgi ei saa kongressi liiget nimetada ministriks, kui tema kongresmeniks olemise ajal on tõstetud valitsuse liikmete palka, kirjutas USA ajaleht The Washington Post.

Nimelt kergitas kongress Clintoni liikmeksoleku ajal USA ministrite aastapalga mulluselt 186 600 dollarilt 191 300 dollarile. Kui Clinton saaks nüüd valitsuse liikmeks, oleks ta justkui ise oma palka tõstnud.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt