Palgatõus ei luba Hillary Clintonil hakata USA välisministriks

26. november 2008, 09:36

USA uus president Barack Obama ei pruugi
saada nimetada Hillary Clintonit välisministriks, kuna seda keelab Ühendriikide
põhiseadus.

Obama soovib Clintonit oma välisministriks, kuid USA konstitutsiooni artikli 1 järgi ei saa kongressi liiget nimetada ministriks, kui tema kongresmeniks olemise ajal on tõstetud valitsuse liikmete palka, kirjutas USA ajaleht The Washington Post.

Nimelt kergitas kongress Clintoni liikmeksoleku ajal USA ministrite aastapalga mulluselt 186 600 dollarilt 191 300 dollarile. Kui Clinton saaks nüüd valitsuse liikmeks, oleks ta justkui ise oma palka tõstnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 07:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing