Hillary Clintonist võib saada USA välisminister

14. november 2008, 09:23

Hillary Clinton, kellega USA presidendiks
valitud Barack Obama demokraatide kandidaadi valimistel teravusi vahetas, on
üllatuslikult kerkinud uue valitsuse võimalikuks välisministri kandidaadiks.

Ameerika ühe tuntuima poliitikuna oleks Clinton väga tugev valik. Eelvalimistel oli ta peamine kriitika Obama aadressil viimase kogenematus ja naiivsus riigi julgeolekut puudutavates küsimustes.

Kui Obamast sai demokraatide presidendikandidaat, asus Hillary Clinton kindlalt teda toetama. Clintoni valik oleks signaal Obama valmisolekust teha koostööd poliitiliste rivaalidega ning see võiks aidata tasandada lõhesid demokraatide endi leeris.

New Yorgi senaator Hillary Clinton kinnitas aga alles sel esmaspäeval, et kavatseb jääda Senatisse. Välisministri portfelli pakkumine sunniks Clintonit valima rahvusvahelises poliitikas ühe mõjukaima ametikoha ning järjest kaalukama rolli vahel USA Senatis.

Kuni eilseni olid peamised kandidaadid USA välisministri ametisse John Kerry, kes 2004. a kaotas presidendivalimistel George W. Bushile, ning New Mexico kuberner ja endine USA saadik ÜROs Bill Richardson, kirjutas Financial Times.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 07:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing